Dnes je 16. září 2025, svátek má Ludmila
Úvod Aktuality Tříkrálové koštování ukončilo Vánoce ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU Vytvořit článek
Tříkrálové koštování ukončilo Vánoce ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU
Redakce GastroIN - 07. 01. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

7. 1. 2014 - ZLÍN - Tříkrálové koštování slivovice zakončilo v pondělí symbolicky Vánoce ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU. Košt nebyl žádným hodnocením nejlepších vzorků tohoto tradičního moku, ale každoročním setkáním přátel a příznivců Muzea jihovýchodní Moravy, 14|15 BAŤOVA INSTITUTU i slivovice.

Organizátoři letošní košt pojali masopustně. V recesistickém programu přiblížili tradiční fašankovou obchůzku. V symbolickém průvodu nechyběl medvěd, vědma, cikánka, cestovatel, zdravotní sestřička nebo smrtka. V úvodu celého koštu se zhodnotil také letošní ročník, který podle producentů pálenky vypadá velmi slibně a po letech výborně chutná.

01217-IMG_6724.jpg

Přestože se nejedná o hodnocení nejlepšího vzorku. Znalci prý podle jednoho z hlavních iniciátorů a zakladatelů tohoto setkání, PhDr. Karla Pavlištíka, po několika ochutnávkách poznají, čí slivovice je kvalitní. Oblíbené akce se zúčastnily přibližně dvě stovky návštěvníků. Tradičně nechyběly nejrůznější škvarkové pomazánky s chlebem. Koštování doprovázela hudba a zpěv.

01217-IMG_6730.jpg

Na setkání přišla i trojice králů – Kašpar, Melichar a Baltasar. Dvouhodinový košt ukončil ředitel muzea Antonín Sobek. Ochutnávání má každoročně totiž pevný řád i stanovený konec. „Po dvou hodinách se zazvoní zvonkem a košt je řádně ukončen,“ dodal ředitel muzea.

01217-IMG_6698.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu